آیا زیاد می خوابید؟ شاید به نوعی پرخوابی دچار باشید!

تشریح پرخوابی

خواب بیش از حد
پرخوابی یا هیپرسومنی

پرخوابی یا هیپرسومنی (Hypersomnia) به گروهی از اختلالات خواب اطلاق می شود که در آن فرد مبتلا، بیش از حد احساس خواب آلودگی می کند. افراد مبتلا به پرخوابی ممکن است در زمان هایی نامناسب و یا حتی خطرناک، مانند سر کار یا حین رانندگی به خواب بروند. این گونه افراد ممکن است از سایر مشکلات مرتبط با خواب، کمبود انرژی یا مشکلات فکری نیز رنج ببرند.

مرکز

 

نارکولپسی (حمله خواب)

اختلال پرخوابی
نارکولپسی یا حمله خواب

خواب تازش، حمله خواب یا نارکولپسی (Narcolepsy) یک اختلال خواب طولانی مدت است که منجر به ایجاد احساس خستگی و در موارد شدید، حملات ناگهانی و غیر قابل کنترل خواب در طول روز می شود. نارکولپسی می تواند تقریبا بر هر جنبه های زندگی شما تاثیر بگذارد. این اختلال خطرناک است، زیرا با ابتلا به آن ممکن است در هر ساعت از روز، در بین هر فعالیتی از جمله غذا خوردن، پیاده روی یا رانندگی، احساس خواب آلودگی بیش از حد یا حمله خواب به شما دست دهد. در صورتی که نارکولپسی درمان نشود، رانندگی با یک وسیله نقلیه می تواند بسیار خطرناک باشد، تا جایی که حتی برخی از کشورها، قوانینی در خصوص آن تصویب نموده اند.

بسیاری از افراد مبتلا به نارکولپسی نمی دانند که به این اختلال خواب مبتلا هستند. در هر 2،000 نفر، تقریبا یک نفر به نوعی نارکولپسی مبتلا است. نارکولپسی ممکن است در برخی از خانواده ها ارثی باشد، اما در اغلب موارد ژنتیکی نیستند. وجود این اختلال در کودکان بسیار نادر است. علت نارکولپسی هنوز ناشناخته است، اما تحقیقات اخیر نشان می دهد که بسیاری از افراد مبتلا به نارکولپسی همراه با کاتاپلکسی (از نشانه های مهم در ابتلا به نارکولپسی)، سطح کمی از انتقال دهنده های عصبی هیپوکرتین را دارند. این ترکیب، یک ماده شیمیایی است که برانگیختگی، هوشیاری و اشتها را تنظیم می کند. بیشتر بخوانید…

 

پرخوابی ایدئوپاتیک (خواب آلودگی روزانه)

خواب آلودگی روزانه
پرخوابی ایدئوپاتیک

این اختلال خواب شامل نیاز شدید به خوابیدن در اوقات مختلف روز می باشد. در این شرایط، مجموع زمان خواب در افراد مبتلا به این اختلال، 12 تا 14 ساعت در یک دوره 24 ساعته معمول است. علت پرخوابی ایدئوپاتیک ناشناخته است.

 

سندرم کلاین لوین (سندرم زیبای خفته)

سندرم زیبای خفته
سندرم کلاین لوین

این اختلال خواب که بسیار نادر است به دوره های خواب آلودگی مکرر و مدت زمان خواب بیشتر اطلاق می گردد. این سندرم با حملات خواب بسیار طولانی (حتی بالای 20 ساعت خواب) در شبانه روز همراه است. هر دوره به مدت دو روز تا پنج هفته ادامه می یابد. این دوره های خواب ممکن است در طول سال بیش از یک بار رخ دهد. مبتلایان به سندرم کلاین لوین ممکن است هذیان و توهم را نیز تجربه کنند.

 

سندرم خواب ناکافی

خواب تازش
خواب ناکافی

سندرم خواب ناکافی هنگامی رخ می دهد که شما به طور مرتب نتوانید در هنگام شب به اندازه کافی بخوابید. در نتیجه از خواب محروم می شوید. این امر مانع از هوشیاری و سرحال بودن تان در طول روز می شود.

 

خواب طولانی مدت

خروپف
خواب طولانی مدت

خواب طولانی به خوابیدن در مدت زمانی بیشتر از سایر همسن و سالان خود اطلاق می شود. خواب مبتلایان به این اختلال، طبیعی و با کیفیت خوب است، اما به دلیل ضرورت روزمره، مانند رفتن به محل کار یا مدرسه، ممکن است خواب کافی و مورد نیاز خود را دریافت نکنند.

جهت کسب اطلاعات بیشتر با کلینیک ما تماس حاصل فرمایید.

تحقیق و ترجمه: مینو زرفش

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا